Monor város hírei

A PARKOLÁSI KONCEPCIÓ ELSŐ ELEMEI

2021. augusztus 24.

Egy korábbi közvélemény-kutatás eredményei alapján a monori lakosok számára a városban való parkolás jelenti a legnagyobb problémát. Erre a nehézségre nyújt megoldást a városra szabott, specifikus parkolási koncepció, ami nem csak új parkolóhelyek létrehozását javasolja, hanem többek között szemléletformálást, forgalomszabályozást és irányító táblák kihelyezését is.

Monoron is parkolóhelyek tervezését kezdi meg a Budapest Fejlesztési Központ

2021. június 1.

A Budapest Fejlesztési Központ (BFK) nagyszabású előkészítő munka keretében több ezer parkolóhely terveztetését kezdte meg tavaly a fővárosi agglomerációban. Monor városának nagy forgalmú vasútállomásának közelében 290 db új P+R, valamint további 20 db B+R parkoló tervezéséről értesítették az önkormányzatot.

Ingyenes WiFi zónák városszerte

2021. május 6.

Az Okos Város program keretében öt beltéri és tíz kültéri helyszínen létesül nagysebességű, biztonságos, vezeték nélküli internetcsatlakozási lehetőség. 

Megkezdődik az intelligens közvilágítás kivitelezése

2021. április 29.

A korszerű lámpatestek hosszabb ideig, fele energiafelhasználással működhetnek, mint a jelenleg használt fényforrások, így egy jól vezérelhető, korszerű és takarékos közvilágítási rendszer működhet a monori lakosok szolgálatára.

Megkezdődött az új bölcsőde építése

2021. április 14.

A kivitelezői szerződés megkötését követően elkezdődött az új bölcsőde építése városunkban, melyre 400 millió forint támogatást nyert az önkormányzat a Pénzügyminisztérium pályázatán. A hat csoportos, 80 férőhelyes bölcsőde a Virág utcai bölcsőde tagintézményeként működik majd.

Fontos háttérelemek készülnek az Okos város projektben

2021. április 6.

A projekt megvalósítása során jónéhány kevésbé látványos, ugyanakkor fontos fejlesztés zajlik, mint például az egyes alrendszerekből származó adatokat feldolgozó Központi Adatgyűjtő Platform kialakítása, melyet Juhász László alpolgármester mutat be részletesen.

A tervezettnél hosszabb szakaszon újulhat meg a Széchenyi utca

2021. március 31.

Hamarosan kezdetét veszi a Széchenyi utca felújítása, amely a tervezetthez képest hosszabb szakaszon újulhat meg. A legforgalmasabb - Ady Endre utca és Mátyás király utca közötti - szakaszon süllyesztett szegéllyel készül el az új aszfaltburkolat, emellett az utca Kistói útig tartó szakasza is új kopóréteget kaphat.

Új játékok várják a gyerekeket

2021. február 5.

A kedvező időjárásnak köszönhetően jóval a megadott telepítési határidő előtt kikerültek az új játékok a játszóterekre. A Balassi utcai Kresz parkban és a Tavas parkban is kipróbálhatják már az újdonságokat a gyerekek. 

Tavaszra új nagyjátékok kerülnek a játszóterekre

2021. január 27.

A város népszerű játszóterein új játékok kerülnek kihelyezésre a gyermekek nagy örömére. A Balassi utcai Kresz parkban és a Tavas parkban a biztonságos szórakozás érdekében egy-egy új kalandvár jellegű eszköz kerül telepítésre legkésőbb április elejéig.

Többszemközt Darázsi Kálmánnal

2021. január 25.

Darázsi Kálmán polgármester a helyi Gemini televízió stúdiójában az idei évben aktuális beruházások mellett a város költségvetéséről és a maszkviselés helyi szabályairól adott tájékoztatást. 

Okos tantermek segítik a monori diákok oktatását

2021. január 21.

A digitális eszközökkel aktívan részt vesznek az órai munkában a diákok, a tanagyagot videók és animációk színesítik. Az interaktív technológiának köszönhetően gyors visszajelzést kaphatnak a pedagógusok a tanulók munkájáról.

Bemutatjuk Csengét, az Okos Város Arcát

2021. január 18.

Csenge helyi diákként nap mint nap fog találkozni az innovatív újdonságokkal. Rajta keresztül hiteles és részletesebb képet kaphatnak arról, hogy mely változások teszik élhetőbbé városunkat a következő egy évben.

Monor okos város

2020. december 27.

A projektről Pogácsás Tibor, a Belügyminisztérium önkormányzati államtitkára oszt meg részleteket.

Monor lesz az ország első okos városa

2020. december 21.

Egyre többet hallunk róla, de sokunkban még nem tiszta a kép, hogy valójában mi is az az okos város? Év végén indul el egy rendszeres rovat, amiben folyamatos tájékoztatást adunk arról a projektről, amely vélhetően Monort az ország leginnovatívabb városainak ligájába repíti.

Óvodai fejlesztések

2020. december 10.

Az elmúlt hónapokban szinte minden monori óvodában történtek kisebb-nagyobb fejlesztések, miközben újabb óvodabővítés előkészítésére ítéltek meg városunk részére támogatást.

Monori Büszkeségfal
Újabbak
Régebbiek