Évről-évre egyre sikeresebb a Borvidékek Hétvégéje

2018. június 13., szerda, 17:00

Minden eddiginél nagyobb tömeget vonzott a Borvidékek Hétvégéje Monorra az ezer pince városába! Közel tízezer résztvevő élvezhette a program egyedi hangulatát, aminek köszönhetően minden évben egyre többen látogatnak el városunkba.

Soha ilyen sok magyarországi borvidék és borrend nem jelezte előre részvételét, mint az idei évben – jó előjelekkel várta a szervező Vigadó Kulturális és Civil Központ a város legnagyobb rendezvényének napját. Azt a napot, ami hajnalban felhőszakadással indult, a programok sora délelőtt pedig borult időben kezdődött el. Ennek ellenére a városközpontban sokan tekintették meg a hivatalos megnyitót - Zsombok László polgármester úr köszöntőjét és a „Monor Város Bora” kitüntető cím átadását. A program a társszervező Monor Környéki Strázsa Borrend tagavatásával és a Pincefalu gyerekszemmel rajzpályázat eredményhirdetésével folytatódott.

A délelőtti programok befejezését követően szitáló esőben indult fel a már ekkor is szép számú közönség a Strázsa-hegyre. A pincék közötti szórakoztatást ezúttal is több kisebb zenekar kezdte meg, mire rázendítettek, az esőfelhők már oszlani látszódtak. A szervezők újításokkal készültek: a kisgyermekekkel érkezőket gyerekudvarral várták; emellett idén már három színpad programját hangolták össze!  

Az évről-évre egyre színvonalasabb borok kínálata mellett, az idei kezdeményezések mind sikeresek voltak, így egyértelműen látszik, hogy egész családok számára nyújthat a jövőben kiváló programot a Borvidékek Hétvégéje. A délután közepén a nap is kisütött és sok helyen hömpölygő tömeg alakult ki – ez azonban a rendezvény nagy területe miatt sehol nem okozott problémát. Igazi fesztiválhangulat alakult ki estére, mire a Bikini zenekar – közel ötezer néző előtt – a színpadra lépett!

    

Köszönjük közreműködő pincetulajdonosok, hatóságok, egyesületek, támogatók, városi intézmények és társaságok segítségét, valamint a monori lakosok türelmét! Nélkülük a Vigadó Kulturális és Civil Központ sem szervezhetné meg Közép-Magyarország egyik legnagyobb, - számunkra legkedvesebb - borfesztiválját!

A rendezvényen készült képeket a Borvidékek Hétvégéje facebook oldalán tekinthetik meg, ahol már a jövő évi dátumot is nyilvánosságra hozták: 2019. június 1.!