Elkészültek az új gyalogátkelőhelyek

2018. január 21., vasárnap, 16:04

Január első felétől használhatják a gyalogosok az új közúti átkelőhelyeket Monoron. A most elkészült zebrák a város négy fontos pontján segítik a biztonságosabb közlekedést. Két iskolához közeli helyszínen és két forgalmas főutat is keresztve készült el most átkelő. A Liliom utcán a Nemzetőr utca közelében, a József Attila utcán a Batthyány utca vonalában, a Kossuth Lajos utcán a  Mátra utcánál és a Kistói úton a Tavas park közelében vált így könnyebbé a gyalogosok közúti átkelése.

Az előkészületek és tervezés sajnálatosan hosszú ideig tartott, hiszen a szükséges közvilágítás kiépítése nem várt bonyodalmakba ütközött. Az ilyenkor szükséges pályáztatáson monori kivitelezőt választott a képviselő-testület, így október végén kezdődhetett meg a kivitelezés.

A hatályos jogszabályok alapján az elkészült átkelőhelyeket a Nemzeti Közlekedési Hatóság engedélyezési eljárás lefolytatása után adhatta át a forgalomnak. Több szempontból is vizsgálták a gyalogátkelőhelyeket, a szükséges, zebrára irányuló közvilágítás a legmodernebb, ledes technológiával készült, az előírt fénymennyiségnél is nagyobb mértékben – több mint 60 lux fényerőt kibocsátva – világítják meg az átkelő gyalogosokat.

A biztonságos közlekedés feltételei így ismét javulnak Monoron; a megváltozott forgalmi rend miatt kérjük, hogy fokozott figyelemmel közlekedjenek!