Május másodikán újraindult a helyi buszjárat

2016. május 2., hétfő, 15:28

Több év szünet után május 2-án reggel 6 órától működik újra Monoron a tömegközlekedés. A több hónapos előkészítő munka és az elmúlt hetek próbajáratai után a képviselő-testület a leghosszabb - 13 kilométeres -, kört szavazta meg a járat útvonalának.

Hétköznaponként 10 járat szállítja az utasokat, 6 és 17 óra között; szombaton pedig 6 és 10 óra között indulnak a járatok, minden egész órakor a Keverő üzemnél található első megállóból. A 22 megállót tartalmazó körút érinti az összes városrészt, és minden olyan területét Monornak, ahová szükség lehet tömegközlekedéssel eljutni: egészségház, temetők, iskolák, óvodák, sportpálya. Az egy utazásra szóló vonaljegy ára 150 forint, a havi bérlet pedig 3500 forintba kerül. Lehetőség van továbbá félhavi és tanuló-nyugdíjas bérlet váltására, 2000 forintért.

A járat egy irányú körjárat, ami azt jelenti, hogy nem kell a végállomáson a Keverő üzemnél („Malomnál”) leszállni; a felszállást megelőző megállóig közlekedhetnek egy menetjeggyel. A Vasútállomásra érkező járat nyolc perc után indul tovább, egy vonatpárhoz igazítás miatt.

A havi bérletek tárgyhót követő 5-éig érvényesek, akárcsak a második félhavi bérlet. Az első félhavi bérlet a hónap 20. napjáig érvényes. 65 év felettiek részére az utazás díjtalan, fontos információ továbbá, hogy a nyugdíjas bérlet vásárlása előtt kötelező a Volánbusz jegypénztárában helyi nyugdíjas bérletigazolványt váltani.

A teljes menetrendet és útvonalat keressék a Strázsa újság napokban megjelenő számában és városunk megújult honlapján az alábbi linkre kattintva: további információ.