Az idén 30 éves Monori Polgárőr Közhasznú Egyesület kapta a Monor Közbiztonságáért Díjat

2021. október 21., csütörtök, 15:11

Monor Város Önkormányzata minden évben a Monor Közbiztonságáért Díjjal ismeri el a város közbiztonsága érdekében tett kimagasló teljesítményt, vagy huzamosabb időtartamon át folytatott kiemelkedő munkásságot. Az idei évben az 1991 óta működő Monori Polgárőr Közhasznú Egyesületnek ítélte oda a város vezető testülete a díjat. 

Az egyesület fontos szerepet tölt be a város életében. Jelenleg 35 aktív tagjukkal a Monori Rendőrkapitányság illetékességi területén található települések közül a legtöbb szolgálati órát adták a köz érdekében, 2020-ban 3970 órát töltöttek szolgálatban. Önkéntes munkájuk során többször életet is mentettek, az idei évben egy gyilkosság elkövetőjének elfogásában is részt vett egy egyesületi tag. Hasonlóan fontos az iskolák környezetében végzett jelzőőri tevékenységük.

Az esti szolgálatok mellett szinte minden Monoron szervezett esemény biztosításában közreműködnek, legyen szó kultúráról vagy sportról. Pest megyében elsőként alapítottak ifjúsági tagozatot, így az egyesület tagjainak utánpótlása is biztosított. Tevékenyégről rendszeresen beszámolnak kiadványaikban, megújult honlapjukon és egyéb online felületeken. Az egyesület, illetve tagjainak tevékenységét több díjjal is elsimerték már: Naszvadi László "Az év polgárőre Pest megyében", Nagy Zoltán "Polgárőr Érdemkereszt Arany fokozat", Falajtár Tímea "Életmentő Érdemérem elismeréseket kapott, és az egyesület munkájának köszönhetően lett Monor "Polgárőr Város" kitüntetés birtokosa.  

Monor Város Önkormányzatának nevében Darázsi Kálmán polgármester adta át a díjat az októberi testületi ülésen az egyesület elnökének Nagy Zoltánnak. Az elismeréshez ezúton is gratulálunk és további jó munkát kívánunk az egyesület tagjainak!