Faültetések a Kistói úton

2019. április 4., csütörtök, 10:47

A héten 26 hársfa ültetését végezte el a Kövál Zrt. a Kistói úton a Tavas park vonalában. A faültetési akció egy részét az önkormányzat finanszírozta saját forrásból, míg a kiültetett csemetékből néhányat a lakosság fizetett meg bekerülési áron a Kövál Zrt-nek.  

A több mint két tucatnyi fa telepítési helyénél figyelembe kellett venni a talajszint feletti és az alatti közművesítettséget; többek között ezért esett a választás a Pósa Lajos utca és a Puskin utca közötti útszakaszra. A csemetéket szakszerűen, trágyázva, öntözési lehetőség biztosításával ültették el. A jellegzetes illatú hársfák jól bírják a városi környezetet, hosszú életűek és jól gondozva kellően gyorsan nőhetnek majd; így évtizedeken keresztül lehetnek díszei az egyik legforgalmasabb monori útszakasznak.     

Mint ismert Monoron csak abban az esetben engedélyezik a fakivágásokat, ha annak kötelező pótlását vállalja a kérelmező. A most kiültetett fák egy része így az előírt lakossági fakivágások pótlásaként került kiültetésre – abban az esetben kerülhet erre sor, ha az érintett ingatlan közterülete előtt nincs mód új facsemete ültetésére. Reméljük, hogy sikeres lesz a kezdeményezés, és hamarosan az összes csemete növekedésnek indul majd!