Átadták a Balassi utca új szakaszát

2017. december 19., kedd, 15:49

December közepétől teljes hosszában használhatják a közlekedők a Balassi Bálint utcát, miután elkészült a hiányzó szakasz aszfaltozása.

A tavalyi év közepén érkezett a város vezetőihez a jó hír, miszerint jelentős összeget nyert városunk útépítésre az „Önkormányzati tulajdonú belterületi utak szilárd burkolattal történő kiépítésének, felújításának és korszerűsítésének támogatása gazdaságfejlesztési céllal Pest megye területén” címmel kiírt felhíváson. 

A közel 70 millió forint támogatásból valósult meg a Balassi utca - Lőcsei utca és Klapka utca közötti szakaszának – , aszfaltozása. Ezen a részen a közvilágítás kiépítése is ezen projekt keretén belül valósul meg. A most elkészült út jelentős mértékben tehermentesíti a városrész kis utcáinak forgalmát, ezzel együtt pedig egy újabb közterülete szépült meg városunknak.   

Az átadást követően új forgalmi rendet alakítottak ki a környéken. A Balassi utca lesz a felsőbbrendű út, tehát elsőbbségadásra kötelezik majd a Beáta és a Klapka utcáról érkezőket.