Polgármesteri köszöntő

Monor. A mi városunk. Mi építjük. 

Közös összefogással újul meg folyamatosan városunk, melynek köszönhetően egy jó adottságú, élhető, fővároshoz közeli kisváros lett Monor. A hagyományosan térségi központ szerepét betöltő településünk intézményhálózata tovább bővült az utóbbi években, emellett jelentős infrastrukturális fejlesztéseket hajthattunk végre. 

A város saját költségvetéséből, és Magyarország Kormányának támogatásának segítségével az elmúlt években– többek között – átadhattunk egy többfunkciós, impozáns sportcsarnokot; új óvoda épülhetett a városban; tovább szépültek közterületeink; új játszótereket létesíthettünk a családoknak; az elmúlt évtizedek legnagyobb  közútfejlesztése zajlott és jelentős parkoló kapacitás bővítésbe kezdtünk. 

A folyamatban lévő beruházások és a közeljövő tervei is további fejlődést mutatnak. Hamarosan átadásra kerül egy új, hat csoportszobás bölcsőde; a Napsugár Óvoda bővítését követően kétszer annyi gyermek nevelésére lesz lehetőség a megújult intézményben. 

Eközben – országosan is egyedülálló módon – Monor lett az első olyan okos város Magyarországon, ahol komplex szolgáltatások segítik a lakosság ügyintézését és szolgálják kényelmét, az intelligens kerékpártárolóktól kezdve, az iskolai étkezések mobileszközön való fizetési lehetőségén keresztül, egészen a korszerű és takarékos közvilágítási rendszerig.       

Reményeink szerint, a fejlesztéseknek köszönhetően közösen és büszkén mondhatjuk majd el, hogy szeretünk Monoron élni, abban a városban amelyet mi, közösen építünk!

                                                                                                                                                 Darázsi Kálmán
                                                                                                                                                   polgármester