Fejlesztési terv készül a Strázsa-hegyről

2020. január 28., kedd, 08:12

A Strázsa-hegy mint turisztikai célpont, és vonzó rendezvényhelyszín városunk egyik fontos értéke - itt szervezi például a Vigadó Kulturális és Civil Központ az országszerte ismert Borvidékek Hétvégéje fesztivált. A képviselő-testület célja, hogy a terület valóban értéknek maradhasson meg, ezért a városnak erre a részére vonatkozó fejlesztési terv készítése kezdődött el.

A Strázsa-hegy területével kapcsolatban rendszeresen érkeznek beadványok, kérelmek az önkormányzathoz, ezért időszerű volt egy átfogó terv készítését kezdeményezni. - A tanulményterv célja, hogy a Strázsa-hegy pincesorai továbbra is megőrizzék eredeti jellegüket, ne váljanak közművek nélküli lakásokká - nyilatkozta Gubán Sándor főépítész a Strázsa újság legutóbbi számában.

A fejlesztési terv számba veszi a terület közlekedési és infrastrukturális problémáit és megoldási lehetőségeket kínál. A korszerűsítési program során a pincetulajdonosok és az érintett területek tulajdonosainak véleményét is kikérik. Mindezt annak érdekében, hogy olyan fejlesztéseket fogalmazzanak meg, mely a lehető legtöbb érintett elképzelését és közös szándékát veszi figyelembe; az önkormányzat anyagi lehetőségei mellett.