Minden eddiginél több érdeklődőt vonzott az idei Borvidékek Hétvégéje

2017. június 12., hétfő, 13:34

Június 10-én, szombaton, hatodik alkalommal szervezték városunkban a magyar borvidékek seregszemléjét, a Borvidékek Hétvégéjét. Az esemény nagyon jól sikerült, minden eddiginél több látogató érkezett Monorra.

A város központjában tartott délelőtti programok idén is hangulatos kezdést biztosítottak az egész napos rendezvénynek. Az ország minden részéből érkező borrendek felvonulását a hivatalos megnyitó követte. Ennek keretében adták át a Monor Város Bora díjat, melyet a Megyeri-Hanti Pince Csevej névre keresztelt kékfrankos rozé bora érdemelt ki. A program a Monor Környéki Strázsa Borrend tagavatásával és a „Pincefalu gyerekszemmel” gyermekrajz pályázat eredményhirdetésével zárult. 

A nyitott pincék kora délutántól várták az érkező vendégeket. A szervező Vigadó Kulturális és Civil Központ munkáját dicséri, hogy a Strázsa hegyre folyamatosan teli kisvonatok szállították a helyi érdeklődőket és a városunkba látogatókat. Több országosan ismert és elismert borász is méltatta a remek hangulatot és a jó szervezést.

A kiváló boroknak és a változatos programoknak köszönhetően soha ilyen sokan nem látogattak egyszerre városunkba, a legtöbb helyszín délutánra zsúfolásig telt az érdeklődőkkel. Zolbert, a magyar smooth jazz úttörője a pinceszínpadon adott teltházas koncertet; Bor Ivót és Bor Virágot több százan keresték fel és készítettek velük fényképet; a Szent Orbán téren pedig több ezren sétáltak keresztül napközben.

Az estét két monori taggal felálló zenekar koncertje zárta. Előbb a március 15-én új nagylemezt megjelentető Kiss Kata Zenekar muzsikált, majd a Hertelendi Istvánnal felálló Ladánybene 27 zenekar koncertje következett. A jól átgondolt elrendezésű Szent Orbán téren közel kétezren élvezték a reggae zene magyar képviselőinek előadását.       

A Borvidékek Hétvégéje nem lehetne ilyen népszerű a kialakult társadalmi összefogás nélkül. Több tucat monori család, pincetulajdonosok, segítők, polgárőrök, hatóságok és civil szervezetek önös érdektől mentesen, közösen dolgoztak azon, hogy minden ilyen jól sikerüljön. A szervezők ezúton is köszönik közreműködésüket; a területet gondozó Kövál munkáját; Monor Város Önkormányzatának támogatását és a monori lakosok türelmét!

A szervezők és az őket segítők közös erővel érték el, hogy ma már Közép-Magyarország egyik legnagyobb boros programját szervezhessük Monoron, az ezer pince városában! A rendezvényen készült képek megtekinthetőek a szervező Vigadó Kulturális és Civil Központ, a Borvidékek Hétvégéje és a város facebook oldalára kattintva.