Monorról is szállít utasokat az emeletes KISS motorvonat

2020. szeptember 22., kedd, 12:18

Szeptember 21-től már a Monort átszelő 100a vasútvonalon is találkozhatnak a nagy kapacitású emeletes vonattal. Augusztus végétől kezdte meg az utasok szállítását a 600 férőhelyes KISS motorvonat első példánya Budapest és Vác között, a második jármű a Budapest-Cegléd-Szolnok vonalon állt szolgálatba.

Fotó: Vitézy Dávid

Az új emeletes motorvonat az előzetes vizsgálatokat és teszteket követően, a szükséges engedélyek birtokában még márciusban kezdte meg az utasforgalmi próbaüzemet, amit a kialakult járványügyi helyzet miatt meg kellett szakítani. A modern, XXI. századi igényeknek megfelelő jármű augusztus 24-én, a váci vonalon állt újra forgalomba. Az augusztus végéig tartó Nyugati pályaudvar és Városliget elágazás közötti felújítási munkálatok befejezését és a második KISS átadását követően immár a ceglédi 100a vonalon is ismét lehet utazni a KISS motorvonatokkal. Az érintett vonalon közlekedő emeletes vonat e hétre tervezett menetrendje ITT olvasható.

Fotó: mavcsoport.hu / Kiss Z.

Jelenlegi ütemezés szerint év végégig várhatóan még további 8 hasonló szerelvény kezdi meg az utasforgalmi próbaüzemet, így remélhetőleg a monori utasok komfortérzete is javul a nagy kapacitású szerelvények további megjelenésével!  

Fotó: mavcsoport.hu / Kiss Z.
Fotó: mavcsoport.hu / Kiss Z.