Gálaesttel ünnepelték a sportcsarnok megnyitását

2018. február 4., vasárnap, 12:26

Sokáig emlékezetes, ünnepélyes megnyitóval avatták fel a Monor Városi Sportcsarnokot. A február 2-i gálaestre érkező vendégek több mint két órás látványos eseménynek lehettek részesei. A műsor kezdetén Mocsári Károly, városunk díszpolgára adott ízelítőt a most elkészült épület lehetőségeiből; kiváló zongorajátéka nyitotta a programok sorát.

Zsombok László, Monor polgármestere ünnepi beszédében kiemelte:  – A sport egészségesebb életre ad lehetőséget, az új középületre ezért is lehet büszke minden monori. Az ilyen és ehhez hasonló létesítmények adnak egyéniséget egy városnak és építik a helyi közösségeket. Az 1 milliárd 400 millió forint értékű beruházás a tervezett költségekből, időben elkészült, így jött létre egy újabb hely ahol együtt lehetünk - zárta beszédét a városvezető.

Fotó: Török Árpád

A hivatalos ceremónia egy újabb műfaj nagyszerű hazai előadójával Zsédenyi Adrienn Zséda műsorával folytatódott. A többszörös Fonogram- és EMeRTon-díjas énekesnő a magyar könnyűzenei élet egyik legsikeresebb női szereplője; műsora jól kiegészítette az ünnepi beszédeket.

Pogácsás Tibor, a Belügyminisztérium önkormányzati államtitkára, Monor korábbi polgármestere emlékeztetett rá, hogy húsz évvel ezelőtt egy maroknyi csapat kezdte meg a munkát a városért. - Felejthetetlen este a mai, hiszen hosszú út vezetett idáig - kezdte ünnepélyes beszédét. - Ahhoz, hogy ma ide eljuthassunk éveken át utak, csatorna, aluljáró, piac, uszoda, óvodák, játszóterek kellett, hogy épüljenek. Most pedig egy csodálatos új létesítményt adunk át, miközben a várost elkerüló autópályát építik a közelben.

Az est igazi gálaként folytatódott tovább, egymást váltották a színvonalas és látványos előadások. Az új épület multifunkciós jellegét bemutatva zenei és sport programok sorát vonultatta fel az ünnepélyes megnyitót szervező Vigadó Kulturális és Civil Központ. Előbb a Talamba ütőegyüttes tapsoltatta meg a lelátókat teljesen megtöltő, ezer fős közönséget; majd a Kiss Kata Zenekar műsora következett. Hatalmas sikert aratott a Magyar Légtornász Egyesület tissue showja, akárcsak a FaceTeam akrobatikus sportszínház szaltókkal és zsákolásokkal tarkított kosárlabda bemutatója. Az estét az Irie Maffia zenekar koncertje zárta - ízelítőt adva a másnapi, első nyilvános rendezvényként látogatható koncertjükből.

Remekül összeállított, sokáig emlékezetes esttel nyitotta meg kapuit a Városi Sportcsarnok!