A vártnál is nagyobb sikert aratott ez első monori sörfesztivál!

2022. július 11., hétfő, 15:36

Monor Város Önkormányzata és a Cseh Nagykövetség széleskörű együttműködésének eredményeként jöhetett létre az első monori, cseh sörfesztivál, melyet július 1-én Darázsi Kálmán polgármester és Bial Tibor a Cseh Köztársaság nagykövete nyitott meg.  A rendezvény a vártnál is nagyobb sikert aratott - köszönhetően a cseh nagykövetség szellemi támogatásának, az önkormányzat finanszírozásának, valamint a monori származású Martin Imrének, a Ferdinánd sörház vendéglősének, illetve a különleges cseh söröket importáló Orvos Miklósnak aki a Hrabal sörözőt is „jegyzi”. Nekik köszönhetjük a kiváló ételeket és, ha jól számoltukJ, a 36 fajta cseh, kisüzemi sört.

Ehhez a város megfelelő helyszínt biztosított, a Vigadó Nonprofit Kft. infrastruktúrát és programokat szervezett három napon keresztül.  A jól működő marketingnek köszönhetően, így első alkalommal is, csütörtök délutántól, szombat késő estig több ezren látogattak ki a város főterére, ahol jó hangulatban, fantasztikus söröket és igazi cseh ételkülönlegességeket kóstolva, minőségi koncerteken szórakozhattak a fiatalok, idősebbek egyaránt. A gyermekes családokról sem feledkeztek meg, részükre mesemondót, gyerekkoncertet, ugráló várat, népi játékokat és kézműves foglalkozásokat szerveztek, így igazi családi programmá vált ez a három nap Monoron.

Az ismeretterjesztés is fontos része volt a programnak. A Comenius kiállítás megnyitása mellett, mely a könyvtárban látogatható, a sörkészítés, sörfogyasztás, a cseh konyha történetébe Katona Csaba és Paksa Rudolf történész adott betekintést az érdeklődőknek.

Köszönjük az együttműködő partnereknek a segítséget: Polgármesteri Hivatal, közterület felügyelők, Kövál Monori Városüzemeltetés, Római Katolikus Egyház – Ipoly atya, Polgárőrség, DAKÖV, Nagycsaládosok Monori Szervezete, Sándor Pali bácsi, önkéntes segítők; a Vigadó munkatársainak a szervezést és a lebonyolítást!

 

Bízunk benne, hogy a rendezvény hagyományteremtővé válik és a következő évben ismét Monorra költözik néhány napra Csehország, mi pedig azt újra „megkóstolhatjuk”!