Április közepétől új ivókutak működnek városszerte

2019. április 23., kedd, 11:51

Monor város képviselő-testülete tavaly döntött róla, hogy a régebbi típusú nyomós közkutakat új, esztétikus és takarékos ivókutakra cseréljék. A döntés alapján Monor Város Önkormányzata megrendelte az ivóvíz szolgáltatást biztosító DAKÖV Kft.-től a közkutak cseréjét, mely lehetővé tette, hogy idén tavaszra felszerelésre kerüljenek az új típusú ivókutak.

Az első kilenc ivókút főként az intézmények és a forgalmasabb gyalogutak környékén jelent meg Monoron; ugyanakkor a város vezetői tervezik további helyszíneken is a régi közkutak cseréjét. A DAKÖV Kft. kivitelezésében a következő helyszíneken üzemelnek az új kutak: Petőfi Óvoda mellett; Gondozási Központ előtt;  Kossuth Óvodánál; Tesz-Vesz Óvodánál; Ady Úti iskola közelében; Városi piac mellett a Bocskai utcában; Napsugár Óvodánál; a vasútállomásnál található Gera kert szélén és a József Attila Gimnázium előtt.

Két típusú ivókút került felszerelésre, egy illetve két vízköpősek; utóbbiak lehetővé teszik, hogy kisgyermekek is használhassák a kutakat. A telepítésnél figyelembe kellett venni az egyéb földfelszín alatti közműveket is, így fordulhat elő, hogy van olyan ivókút, ami nem pontosan a régi kút helyén került felállításra. Minden új kút esetében vízmérő is elhelyezésre került, az erre a célra kialakított beton aknában. Reméljük, hogy az új ivókutak elnyerik a lakosság tetszését; és sokáig segíthetnek majd a szomjoltásban – a régi nyomós kutaknál sokkal takarékosabb formában.