130 millió forint támogatást kapott Monor Város Önkormányzata útfelújításra

2018. november 9., péntek, 12:36

A kormány Pest megye fejlesztését szolgáló programjának nyolcadik felhívása 2018 elején jelent meg a belterületi utak fejlesztésének támogatására. Monor Város Önkormányzatának részére 129.988.189.- forint támogatást ítéltek meg. 74 Pest megyei önkormányzat részére összesen több mint 7,5 milliárd forint támogatás jut a belterületi utak szilárd burkolattal történő kiépítésére, felújítására és korszerűsítésére.

A Móricz Zsigmond utca teljes hosszában megújult idén,
jövőre több helyen is folytatódik a közutak felújítása, korszerűsítése

A megítélt keretből a város több pontján kerül sor útfelújításra. Teljes hosszában megújul a Kistemplom utca burkolata; a 445 méter hosszú, helyenként 7 méter széles közutat új kopóréteggel látják el és az utat szegélyező szikkasztó árkok rendbetétele is megtörténik. Szintén az Újtelep városrészben található a Hegedűs Gyula utca, melyet süllyesztett szegély építését követően szélesítenek, és a Páskom utca csomópontjával együtt új aszfaltréteget kap.

A Nemzetőr utca Kossuth Lajos utca és Liliom utca közötti szakaszán is szélesítik az úttestet, és a tartósság érdekében ezen a szakaszon is süllyesztett szegély elhelyezése után terítenek le új kopóréteget. A városközpont egyik legnagyobb terhelést kapó kis szakasza is megújul. A Bocskai utca elején a megsüllyedt részeket teljes egészében feltárják; az alap rendezését és a jelenlegi úttest marását követően fokozott igénybevételre alkalmas új aszfaltréteget húznak egészen a piac épületének végéig.

Még be sem fejeződtek az idei útfelújítások, máris biztosak lehetünk benne, hogy a monori utak egy része jövőre is megújulhat!