Milliárdos nagyságrendű útfelújítások Monoron

2020. november 24., kedd, 16:15

Pogácsás Tibor térségünk országgyűlési képviselője közösségi oldalán is beszélt a korábban már bejelentett, városunkat is érintő nagyszabású útfelújítási döntésekről.

Múlt héten olvashatták, hogy Magyarország Kormánya a 1744/2020. (XI.11.) Korm. határozatával (mely a közúti felújításokra vonatkozó kiemelt társadalmi igények megvalósítása érdekében szükséges intézkedésekről szól) döntött a városunkat érintő legnagyobb forgalmú utak felújításáról. Emellett az egyes térségi fejlesztési igények támogatásáról szóló kormányrendeletben további 400 millió forint támogatást ítélt meg az önkormányzat részére belterületi utak felújítására.

Az előbbi döntés értelmében megújul a Monort Péterivel összekötő útszakasz, a Gombára vezető közút, valamint a Kistói út nagyobb része. A városközpontban található körforgalomtól Péteri felé felújításra kerül tehát a Kossuth Lajos utca és a Péteri út; hosszú idő után sor kerül a József Attila utca aszfaltozására valamint a Kistói út Puskin utcáig tartó szakasza is megújul. A fenti szakaszokról Pogácsás Tibor térségünk országgyűlési képviselője elmondta, hogy az érintett közutak állapota erősen leromlott, ezeknek már az alapja - emiatt a teherbírása - sem megfelelő. A kivitelezés megkezdése előtt teljes műszaki dokumentáció elkészítése és közbeszerzés lebonyolítása szükséges.

A 1746/2020. (XI.11.) Kormányhatározat rendelkezett Monor Város Önkormányzata útfejlesztési feladatainak támogatásáról, melynek keretében a Kormány 400 millió forintot biztosít városunk belterületi útjainak felújításra. A képviselő-testület korábban már tárgyalta a témakört, az érintett útszakaszok véglegesítése azonban még nem történt meg. Reményeink szerint a kivitelezések 2021-ben megkezdődhetnek a korábban már stabilizált, azóta leromlott minőségű helyi közutakon.

Bár a 2020-as év sok tekintetben lemondásokkal jár, Magyarország Kormánya döntéseinek köszönhetően bizakodva várhatjuk a 2021-es esztendőt a helyi fejlesztések tekintetében!