Megújult a Monori Rendőrkapitányság épülete

2015. november 24., kedd, 14:14

A Monori Rendőrkapitányság épületének energetikai felújítása az Országos Rendőr-főkapitányság és az Európai Unió támogatásával megvalósult projekt (KEOP-5.6.0/12-2014-0008) keretében zajlott le.

A felújított épületet 2015. november 17-én Kovács István r. vezérőrnagy, rendőrségi főtanácsos, a gazdasági országos rendőrfőkapitány-helyettes és dr. Tarnai Richárd Pest megyei kormánymegbízott adta át. A rendezvényen beszédet mondott Pogácsás Tibor a Belügyminisztérium önkormányzati államtitkára, dr. Zsombok László Monor város polgármestere és dr. Mihály István r. dandártábornok, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője.

A felújítást megelőzően a rendőrkapitányság épülete energetikai szempontból nem volt kellően hatékony, a fűtési rendszer, a nyílászárók és a hőszigetelés sem felelt meg a mai kor követelményeinek, melynek következtében az épület fenntartási költsége magas volt.

A korszerűsítés során megtörtént a fűtési rendszer felújítása, a hőszigetelés, a kazánok és a nyílászárók cseréje, napkollektorok telepítése és a fényforrások korszerűsítése. A beruházás eredményeként jelentős megtakarítás várható az épület fenntartási költségei vonatkozásában.
forrás: police.hu