Monor Város Önkormányzatának energetikai korszerűsítése

2015. december 14., hétfő, 12:05

A KEOP-5.7.0/15-2015-0103 számú projekt során az alábbi intézményekben nyílt lehetősége Monor Város Önkormányzatának nyílászárók cseréjére, valamint az épületek részleges szigetelésére: Monori Szakorvosi Rendelőintézet, Kossuth Lajos Általános Iskola és a József Attila Gimnázium és Közgazdasági Szakközépiskola.

A József Attila Gimnázium főépülete a nyílászárók cseréjét követően

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium döntése értelmében a támogatás összege 149.993.086,- Ft, a támogatási intenzitás 100%. A támogatásból a rendelőintézet esetében a külső nyílászárók cseréjét, a födém és a pince födém hőszigetelését, a Kossuth iskola esetében az utcafronti külső nyílászárók cseréjét és a födém hőszigetelését, a gimnázium esetében pedig a fő épület külső nyílászáróinak a cseréjét, valamint az Ady utcai épületszárny homlokzati hőszigetelését tudtuk megvalósítani.

Kossuth Lajos Általános Iskola a nyílászárók cseréjét követően

A beruházást Monor Város Önkormányzata saját forrásból, mintegy 34 millió forinttal egészítette ki, melyből úgy nevezett nem támogatott beruházási elemként a rendelőintézet belső felújítása valósult meg. Ennek eredményeként a volt védőnői szolgálat, a volt orvosi ügyelet és itt volt a gyermekorvosi rendelő épületrésze újult meg: a falak, a padló, a födém, az épületrész elektromos hálózata, és részben fűtési hálózat is.


A rendelőintézetben elvégzett munkálatoknak köszönhetően az Országos Mentőszolgálat helyi részlege, valamint a rendelőintézet tüdőgondozó osztálya is újy helyen, a felújított épületrészben működhet majd a jövőben.

A projekt nagyon rövid időn belül, nem egészen 2 hónap alatt sikeresen megvalósításra került, köszönhetően a közreműködők hatékonyságának.