Öt millió forinttal és további kedvezményekkel támogatja az önkormányzat a civil szervezeteket

2018. június 6., szerda, 11:49

Az elmúlt évekhez hasonlóan idén is pályázatot hirdetett az önkormányzat a monori civil szervezetek és a városi intézmények támogatására. A rendelkezésre álló forrás idén ötmillió forint volt, a támogatási kérelmek között most is kiemelten kezelték a gyermekek nyári táboroztatását.

A nyári táborok elsősorban azoknak a családoknak jelentenek segítséget, ahol nem tudják megoldani a gyermekek nyári elhelyezését. Az önkormányzat számára is fontos, hogy minél kevesebb legyen a csellengő gyerek. A táborok tartalmas programokat kínálnak a fiatalabb korosztályoknak, a családok számára megfizethető áron – hangsúlyozta Sinkovicz László, az Emberi Erőforrások Bizottság elnöke.

A nyári táborok szervezését összesen kétmillió forinttal támogatta az önkormányzat. A civil szervezetek közösség érdekében kifejtett tevékenységét szintén kétmillió forinttal segíti a városvezetés. Például olyan programok nyertek támogatást, mint a nagycsaládosok által szervezett Sport és biztonság hete a gyermekekért vagy a Borzsák Endre Hagyományőrző Egyesület által megrendezett népzenei és néptánctalálkozó, de ide sorolhatóak a Monori Roma Nemzetiségi Önkormányzat által gyermekek részére szervezett kirándulások is, hogy csak néhányat említsünk. A pályázati keretből fennmaradó egymillió forinttal a monori intézmények kéréseit támogatta az önkormányzat. Többek között például a Monori Bölcsőde mozgásfejlesztő eszközeinek beszerzését vagy a Monori Gondozási Központ Idősek Klubjának kirándulásait. A támogatások felhasználásáról minden esetben megállapodást köt a szervezetekkel az önkormányzat. A felhasznált összegekkel meghatározott időben el kell számolni, a határidőket azonban rugalmasan kezeli az önkormányzat, abban az esetben módosulhatnak, ha valamilyen oknál fogva az adott időpontra nem lehet megvalósítani pályázatban foglaltakat.

Az ötmillió forinton felül további ötszázezer forint tartalékot különített el az önkormányzat, az összeg egy részét a Monor Város Legsportosabb Iskolája sportvetélkedőre fordítják, továbbá ebből oldják meg a nem várt események támogatását is. Sinkovicz László kiemelte, hogy további egyedi támogatásokkal is igyekszik segíteni az önkormányzat a helyi civil szervezetek működését. A képviselő-testület számos esetben egyedi döntés alapján – olykor közvetett formában, például terembérleti díjak elengedésével – nyújt további segítséget a monori szervezetek számára.

A nyertes pályázatok listáját ide kattintva tekinthetik meg: Emberi Erőforrás Bizottság pályázati döntés 2018.

Forrás: Strázsa újság