Nemzeti ünnephez méltó programokkal ünnepeltük Monoron az államalapítást

2018. augusztus 21., kedd, 14:40

Magyarország nemzeti ünnepén - augusztus 20-án - városunkban is ünnepi programokat szerveztek államalapító Szent István király emlékére. Délután a római katolikus templomban rendezett ökumenikus megemlékezéssel és az új kenyér megáldásával kezdődtek meg a programok. Az egyházi közös szertartást követően Zsombok László Monor polgármestere mondta el ünnepi beszédét.

A délutáni események a fesztiválhelyszínné változó városközpontban folytatódtak. Interaktív koncert és gólyalábas, óriásbábos előadás várta a gyerekeket és családokat, mielőtt a nagyszínpad programjai megkezdődtek. Hét órától a vecsési Dinoszaurusz Band koncertje várta a látogatókat, amire kora este is szép számmal érkeztek a nézők. A 45 éve működő zenekar koncertjét egy városi elismerés átadása, a Tiszta udvar, rendes ház pályázat eredményhirdetése követte. A három éve, minden esztendőben meghirdetett önkéntes városszépítő mozgalom részeként idén négy családi ház és négy társasház kapta meg az elismerést.   

A 21 órakor kezdődő tüzijátékra már teljesen megtelt a lezárt Kossuth Lajos utca, a hatalmas tömegben több ezren látták a helyszínen a látványos pirotechnikai előadást. A méltán népszerű Budapest Bár zenekar koncertje pedig különleges egyedi hangulatot varázsolt a monori nyárestén! A tehetséges és elismert öttagú zenekar a monori koncertre öt énekessel érkezett, a közel két órás, változatos előadás remek szórakozást nyújtott a látogatóknak!

Igazán színes, és minden korosztály részére szóló programot állított össze a szervező Vigadó Kulturális és Civil Központ. A város tisztaságáért felelős Kövál Nonprofit Zrt. munkatársai is jól végezték munkájukat, hiszen az ünnep utáni reggelen nyoma sem volt, annak, hogy Monoron közel tízezer ember ünnepelte közösen az államalapítás ünnepét!  

Az eseményen készült fotókat ide kattintva tekinthetik meg: Az Államalapítás Ünnepe