Fejlesztik a közvilágítást városunkban

2016. május 12., csütörtök, 08:26

Monoron az utóbbi évek legnagyobb volumenű közvilágítás fejlesztéséről döntött az önkormányzat. Fontos alapszolgáltatása ez egy településnek, hiszen a lakóközösség komfortérzetét rontja, ha sötét, világítás nélküli útszakaszokon kell közlekedni és növekszik a balesetveszély is.  Nem elhanyagolható szempont, hogy a kivilágítatlan területek a rossz szándékkal érkezőket is jobban vonzzák. A közvilágítás karbantartása, fejlesztése ezért is fontos feladata városunk vezetésének.

A képviselő-testület évről évre megvizsgáltatja a monori közvilágítás állapotát, így a problémás helyszíneken idén sem marad el a fejlesztés. Az elmúlt évekhez képest jelentős mértékű bővítést végeznek, amely magában foglalja 44 lámpatest cseréjét, illetve a Pince utcában és a Székely Bertalan közben a hiányzó hálózat kiépítését, összesen mintegy bruttó 6,5 millió forint értékben. Emellett a Kisfaludy utca, Váczi Mihály köz, Irányi utca, Rét utca egyes szakaszain szerelnek fel plusz lámpatesteket. A pincefalu fejlesztése szempontjából fontos területek is érintettek: az Acsádi utca folytatásában a Mendei úton, valamint az Orbán térről a kilátóhoz vezető Rizling dűlőn is kiépítik a közvilágítást.

A kivitelezés szakaszosan történik, a munkálatok megkezdését követően több hónapig tartanak. Az egyes területeken időszakos áramszünetekről folyamatosan tájékoztatjuk majd a lakosságot. A kép illusztráció.