Átadásra kerültek a kültéri mosdók

2020. október 20., kedd, 14:40

Befejeződött az Okos Város beruházás első projekteleme, elkészültek a nyilvános illemhelyek a város három pontján. A Tavas parkban, a Szent Orbán téren és a városközpontban a Dr. Borzsák István Városi Könyvtár mellett korszerű, utcabútor jellegű, fotókkal illusztrált létesítményeket adott át a monori kivitelező az önkormányzatnak.

Az intelligens mosdók személyzet nélkül üzemeltethetőek, automatikusan működnek és jónéhány okos funkciót garantáló érzékelővel kerültek átadásra. Az eszközök többek között a felhasználói jelenlétet, az eszközfogyást, az áram- és vízellátást, a használói rosszullétet és a kihasználtságot is jelzik az üzemeltető Kövál Nonprofit Zrt. felé.

A képviselő-testület korábbi döntése szerint a mosdók használata 100 forintba kerül. A közelgő téli időszakra tekintettel az illemhelyek már a téli üzemmód szerint működnek: nyitvatartásuk 6-18 óra közötti (a városközpontban 20 óráig), és a használathoz elengedhetetlen fűtés is működik már az eszközökben. A felhasználókat a mosdókon olvasható tájékoztatók segítik. Régóta fennálló, jogos lakossági igényeknek sikerült megoldást találni az Okos Város projekt első befejeződött szakaszában a most átadásra került illemhelyekkel.