Több millió forintot költ a város a közbiztonságra

2020. január 30., csütörtök, 11:23

Az elmúlt évekhez hasonlóan 2020-ban is több eszközzel támogatja Monor Város Önkormányzata a Monori Rendőrkapitányság működését. A rendőrség helyi szerve több, a város tulajdonában lévő ingatlant is ingyen használhat a hatékonyabb bűnmegelőzési munka érdekében, emellett több mint 10 millió forinttal járul hozzá a városi költségvetés a járőrözéshez.

A szabadidős rendőrök 2012 óta látnak el munkaidejükön felül járőri tevékenységet Monoron, melynek anyagi vonzatát az önkormányzat finanszírozza. Az idei évben erre - a közbiztonság érdekében fontos feladatra - 11.575.000 forintot különítenek el az ezekben a hetekben elkészülő költségvetésben. Némi változás az előző évekhez képest, hogy idén már a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság, mint munkáltató gondoskodik majd erről a feladatról, így az önkormányzat közvetve, a megyei főkapitányságon keresztül intézi a kifizetést.    

Reméljük, hogy ezek az intézkedések - valamint az okos város projekt során megújúló térfigyelő rendszer - a jövőben is segítik majd városunk közbiztonságának javulását!