Több mint kétezer méter járda újult meg városunkban

2016. október 18., kedd, 16:39

Az idei költségvetésben is 19 millió forintot biztosított a város vezetése a gyalogjárdák felújítására és építésére. A tavaly kezdődött programban így két év alatt négy kilométeren vált kényelmesebbé és biztonságosabbá a gyalogosok közlekedése.

A nyár közepén kezdődött a felújítás, melyre évek óta nagy szükség volt a városban. Mint minden beruházás tervezésénél, most is fontos volt, hogy helyi vállalkozások is indulhassanak a pályázaton. Ennek érdekében nettó 15 millió forintos összeghatárt állapított meg a képviselő-testület és monori vállalkozásra bízták a munkát.

Az egyes szakaszok kiválasztásánál az elmúlt időszak lakossági visszajelzéseit is figyelembe vették, melynek köszönhetően a következő utcák egyes szakaszain készült el a felújítás az elmúlt hónapokban: Pozsonyi utca, Babits Mihály utca, Damjanich utca, Kossuth Lajos utca, Bocskai utca, Erzsébet királyné utca, Somogyi Béla utca, Mátra utca, Jókai utca, József Attila utca, Ady Endre utca, Kistói utca, Liliom utca. Ezen felül kisebb szakaszokat javítanak a következő utcákban: Forrás utca, Batthyány utca, Katona József utca, Balassi utca, Alkotmány utca, Mező utca.

Voltak olyan járdarészek, ahol a most megépített gyalogút előtt 40x40 centiméteres beton elemeket használtak, melyeket felszedve és újra felhasználva járdát lehetett építeni az eddigi földút helyett. Így készült el a város által üzemeltetett katolikus temető Bocskai utcai bejáratánál egy hatvan méteres szakasz is.

A város vezetése szeretné ezt a felújítási ütemet a következő években is megtartani, hogy folyamatosan javuljon a gyalogosok és kismamák közlekedési helyzete Monoron. Ezért már most várják a lakossági visszajelzéseket, hogy mely járdaszakaszok megújítását tervezzék a jövő évben.