Ötmillió forint támogatásról döntöttek a monori civil szervezetek részére

2019. május 9., csütörtök, 13:29

A város költségvetésének elfogadásakor minden évben jelentős tételt különítenek el a helyi civil szervezetek támogatására, melyről az illetékes Emberi Erőforrások Bizottsága rendelkezik. Idén, az eddigi éveknél egy hónappal korábban, az áprilisi bizottsági ülésen került sor a benyújtott pályázatok elbírálására.

Négy altéma szerint nyújthattak be egyesületek, intézmények pályázatokat, melyekre összesen ötmillió forint támogatást ítéltek meg. Ezek közül a legjelentősebb téma a gyerekek nyári táboroztatása volt, ezt a cél kétmillió forinttal támogatja a város.
- A nyári táborok elsősorban azoknak a családoknak jelentenek segítséget, ahol nem tudják megoldani a gyermekek nyári elhelyezését. Az önkormányzat számára is fontos, hogy minél kevesebb legyen a csellengő gyerek. A táborok tartalmas programokat kínálnak a fiatalabb korosztályoknak, a családok számára megfizethető áron - hangsúlyozta korábban a Strázsa újságban Sinkovicz László, az Emberi Erőforrások Bizottság elnöke.

Az érdeklődő szervezetek pályázhattak többek között közösségi kulturális hagyományok és értékek ápolására; a lakosság életmódjának javítását szolgáló célok megvalósítására; a művészeti alkotómunka feltételeinek javítására; művészeti értékek létrehozásának és megőrzésének elősegítésére; szociális, egészségügyi és gyermekvédelmi célok megvalósítására is. A nyertes szervezetek részére megítélt támogatást az alábbi táblázat tartalmazza.