Monorra látogatott Nagy István agrárminiszter

2020. augusztus 18., kedd, 13:53

A Magyar Galamb- és Kisállattenyésztők Országos Szövetsége által szervezett börze megnyitóján járt Monoron Nagy István. Az évekkel ezelőtt Monorra költözött vásárt a szövetség vasárnap első alkalommal szervezhette az új, saját tulajdonában lévő, nyolc hektáros monori területen. 

- A minisztérium anyagi és szakmai támogatásával létrejött európai színvonalú vásártér új lehetőségekhez juttattja a tenyésztőket - mondta Nagy István agrárminiszter a galambászok és kisállattenyésztők körében népszerű börze megnyitóján. A tárcavezető szerint az új helyszínnel a kisállatvásár egyedülálló Európában. - Aki adásvételt szeretne bonyolítani, aki tenyészanyagot szeretne vásárolni, annak egész Európából ide kell majd jönnie - fűzte hozzá a miniszter.

Az eseményen részt vett Pogácsás Tibor, térségünk országgyűlési képviselője és Darázsi Kálmán Monor polgármestere is. A szervező Magyar Galamb- és Kisállattenyésztők Országos Szövetségének elnöke Dr. Pintér József Zsolt elmondta, hogy a jelenlegi helyzetben kevesebb árus vett részt az eseményen, hiszen az országos tisztifőorvos által sárga és piros besorolású országokból nem érkeztek az idei első börzére.