Városi Uszoda

A különleges és látványos építészeti megoldásokkal kialakított monori uszodában egy 2,2 méter mely, 25 x 16 méteres vízfelület várja a sportolni, kikapcsolódni vágyó közönséget. A 25-27 Celsius-fokos, feszített víztükrű medence mellett a kisebbek egy tanmedencében sajátíthatják el az úszás tudományát. Ebben a víz mélysége az egy métert sem éri el, de a 12,5 x 6 méteres vízfelület a csoportos foglalkozásokra is alkalmat ad.

Ezt ki is használják a babaúszás oktatásánál, amelyet nemcsak a monoriak, hanem Budapestről, Ceglédről, Kecskemétről es a környékbeli településekről érkező szülők es csemetéik is igénybe vesznek. A babaúszás mellett gyermek úszásoktatással, szinkronúszással, vizitornával, vízilabdával és gyógyúszással is várják a sportolni vágyó gyerekeketés felnőtteket.

Havi rendszerességgel valamilyen vízi sport regionális vagy országos versenyt is rendeznek az uszodában, ezek közül a legjelentősebb a gyakran magyar válogatottak részvételével zajló Delfin Kupa nemzetközi szinkronúszó verseny.

A medencék mellett egy 10 személyes száraz szauna, masszázsszoba, szolárium, és uszodabolt is található a létesítményben. Az uszodát évente 66 ezer vendég keresi fel. Hétköznap reggel 6-tól este 11-ig, hétvégén reggel 9-től este 9 óráig várja látogatóit.