Elkészült a Kistemplom utca felújítása

2019. augusztus 8., csütörtök, 15:46

Az útburkolati jelek felfestésével a héten befejeződött a Kistemplom utca felújítása. A közel fél kilométer hosszú szakaszon, helyenként hét méter széles közutat új aszfaltréteggel látták el és az utat szegélyező szikkasztó árkok profilozása is megtörtént. 

Az elvégzett munkát - több más belterületi útfelújításhoz hasonlóan - a Pest megye fejlesztését célzó program tette lehetővé. A belterületi utak karbantartására Monor Város Önkormányzata részére százharminc millió forint támogatást ítéltek meg korábban. A most elkészült 445 méter hosszú utca mellett, ebből a forrásból finanszírozta a város a Hegedűs Gyula utca felújítását, az ehhez kapcsolódó szakaszon a Páskom utca burkolatrendezését, a Nemzetőr utca folyamatban lévő renoválását és a Bocskai utcában most elkezdett munkálatokat. Az egyes szakaszok kivitelezői a kötelezően előírt három év garancia mellett, további két év jótállást vállaltak az elkészült munkákra.

A közelmúltban készült el az Acsádi utca egy szakaszának; valamint a Majori és Csanády György utcák, főként vállalkozások telephelyeihez vezető részének aszfaltozása; illetve a Magyar Közút kivitelezésében, az általuk fenntartott Kistói út egy szakaszának újraburkolása. Így összességében közel tíz kilométernyi újraaszfaltozott utat használhatnak a monori közlekedésben résztvevők.