Monori Sport Egyesület

A Monori Sportegyesület (MSE) a város legnagyobb civil szervezete, amelyet 1901. március 15-én az országban elsők között alapítottak a labdarúgást már ismerő helyi diákok. Évről évre erősödött az egyesület, és 1905-ben már Monort is a labdarúgás egyik fellegváraként említette a sajtó.

A városvezetés támogatásának is köszönhetően jelenleg hét szakosztály várja a városban a sportolni vágyókat: Monoron szervezett, egyesületi keretek közt, több korosztályban lehet focizni, kosárlabdázni, úszni, karatézni, teak-won-dózni ritmikus sportgimnasztikázni, és birkózni.

Városunk társadalmi életében betöltött szerepét jelzi, hogy az 1998-2002-es választási ciklusban négy képviselője is volt az egyesületnek a képviselőtestületben. Az MSE taglétszáma közel ezer fő , ennek a fele igazolt versenyző volt 2014-ben.

Az elmúlt években jelentős beruházások történtek, amelyek jobb sportolási feltételeket biztosítanak. A fejlesztések 2015-ben is folytatódnak: nagyméretű műfüves edzőpálya épül a következő hónapokban és megújulnak a sportegyesület öltözői és irodaépületei is.

További információ: www.monorse.hu