30 ÉVES A MONORI POLGÁRŐRMOZGALOM

2021. augusztus 24., kedd, 18:02

Számos buktató, de annál jóval több siker adja a mérföldköveit ennek a három évtizednek. Sikerek, melyre minden monori büszke lehet.

A tavalyi évben Monor Polgárőr város címet kapott. Az előző években több polgárőr is komoly kitüntetésekben részesült az országos, a Pest megyei szövetségtől és Monor várostól egyaránt. Többen megkapták az Év polgárőre kitüntető címet. Többek között életmentésért, eltűnt személy keresésében nyújtott segítségért, de a rendőrséggel közös szolgálatokban való együttműködésért is kiérdemelték az elismerést, ahogyannélkülözhetetlenek a rendezvények biztosításánál is. Mindemellett nagy hangsúlyt fektetnek az ifjúság felkarolására, számukra táborokat, oktatásokat, programokat szerveznek. Pest megyében évről évre kiemelkedő óraszámban teljesítenek szolgálatot, miköz- ben sikeres pályázatok, folyamatos fejlődés jellemzik a munkájukat. Ezek az ismérvei a mai monori polgárőröknek, akik önkéntes munkájukkal méltán kiérdemlik városunk elismerését, figyelmét.

Már több alkalommal jelent meg pályázati összegekből kiadványunk, melyek főként a következő két célt szolgálták: munkánk megismertetése Monor lakosságával, illetve céljaink, tevékenységünk népszerűsítése, hiszen nem titok, hogy a sok siker mellett mégsem könnyű a helyzetünk, jóval több polgárőrre lenne szükségünk! Jelenleg 34 aktív taggal és egy 20 fős ifjúsági tagozattal rendelkezünk, örömmel vennénk új tagok csatlakozását közösségünkbe! Olyan elkötelezett monoriakat várunk, akik szívesen ven- nének részt a munkánkban, akik szívesen töltenék idejüket önkéntes munkával!

Harmincéves évfordulónkat többek között azzal kívánjuk emlékezetessé tenni, hogy újabb kiadványt juttatunk el önökhöz szeptemberben!Interjúkat találnak majd a város vezetőivel, a PMPSZ elnökével, illetve cikkeket működésünkről, 30 évünk egy-egy mozzanatáról!

Lapozgassák, fogadják majd érdeklődéssel, és ha kedvet kapnak, próbálják ki magukat polgárőrként Monoron!