Újra átadták a Köz Szolgálatáért Díjat

2021. október 23., szombat, 10:22

Monor Város Önkormányzatának legújabb, 2017-ben alapított kitüntetésével azon személyek munkásságát ismeri el az önkormányzat, akik a város lakosságáért, a közösségi élet fejlesztéséért hosszú időn át kifejtett, áldozatos munkájukkal, hivatásszerűen, mindennapi munkájukat ellátva járultak hozzá. Október 23-án, az ünnepi megemlékezés keretében adta át a díjat Darázsi Kálmán polgármester Balatoniné Sárosi Márta és Dr. Zsédely Ferenc részére.

 

Balatoniné Sárosi Márta, a József Attila Gimnázium intézményvezetője Monoron született, a Kossuth Lajos Általános Iskola befejezését követően a Bolyai János Textilipari Szakközépiskolában folytatta tanulmányait. 1989-ben fejezte be a Budapesti Műszaki Egyetem gépészmérnöki képzését, majd további négy egyetemi diplomát szerzett. Első szakmájában az OKSzTV könnyűipari szekciójában első helyet ért el, diplomamunkájával országos második helyezett lett.

Textilipari munkahelyét a '90-es évek elején váltotta tanári állásra, előbb a Kossuth Lajos Általános Iskolában, majd a JAG-ban helyezkedett el. A gimnáziumban az ezredforduló óta vezető helyettes, 2012 óta intézményvezető. Megyeri Istvántól, városunk díszpolgárától tanulta meg és alkalmazza azóta is a rendszerszintű tervezést, folyamatosan munkálkodik a pedagógiai, oktatásirányítási, gazdasági és ellenőrzési rendszerek fejlesztésén. Szereti az új, megoldásra váró feladatokat; szakmai elvei a pontosság, megismerés és megújulás keresése; a tanuló- és tanárközpontúság. A város civil életéből is kiveszi részét, együttműködő intézményvezetői feladatai mellett aktív tagja a Monor Hegyessy Lions Clubnak és közreműködik a Monori Sportegyesület birkózó szakosztályának működésében.

Dr. Zsédely Ferenc háziorvos 1956. október 22-én született Székesfehérváron, családjukban nyolcan voltak testvérek. Az általános  iskolát és a középiskolát is Székesfehérváron végezte, 1975-ben érettségizett a Teleki Blanka Gimnáziumban, majd felvételt nyert a SOTE Általános Orvostudományi Szakára. 1981-ben kapta meg diplomáját, még abban az évben megkezdte - akkor még körzeti orvosi-munkáját, Dr. Kovács Imre körzetében. Azóta is, ahogy ő szokta mondani ugyanabban a székben ül 40 éve!

Már általános iskolás korában asztaliteniszezett, legnagyobb eredményét középiskolában érte el, a csapattal NB3-ig jutottak. Az egyetemen is beállt játszani - helyi SOTE bajnok volt-, de a tanulás mellett nem sok ideje jutott a sportra. Nagyon szeret horgászni, szeretné, ha erre kicsit több ideje jutna. Munka mellett szerezte meg szakvizsgáit, háziorvos és foglalkozás egészségügyi szakorvos képesítéssel rendelkezik.