Milliókat fordít az önkormányzat a közvilágítás fejlesztésére

2018. november 7., szerda, 08:55

Az elmúlt években közel 10 millió forintot költött az önkormányzat a város közvilágításának bővítésére, fejlesztésére. A közterületi világítás helyzetét évről-évre vizsgálja a képviselő-testület, a hiányosságokat és a lakossági bejelentéseket összesítik, és ez alapján rendelik meg a szolgáltatótól a hálózatbővítést.

Idén összesen 1 millió 341 ezer 347 forin­tot fordított az önkormányzat a közvilá­gítás bővítésére. Ebből az összegből ­megvalósult a Váczi Mihály közben 1 db lámpatest felszerelése, a Rizling dűlőn a Szt. Orbán tér­től a Locsodi utcáig 5 db lámpatest felszerelé­se, a Strázsa-hegy Fesztivál körút elején 1 db lámpatest felszerelése, a Mátra utca elején 1 db lámpatest felszerelése, a Péteri u. 39. szám előtt 1 db lámpatest felszerelése, a Kinizsi közben 1 db lámpatest felszerelése, valamint a Szé­kely Bertalan köz 10/e szám előtt 1 db lámpa­test felszerelése.

Az elmúlt évek közvilágítás fejlesztései. Grafika: Monori Strázsa

Fontos megjegyezni, hogy az önkormány­zat minden bejelentést követően azonnal in­tézkedik, azaz jelzi a meghibásodást a szol­gáltató felé, ennek ellenére sajnos többször is előfordul, hogy csak hosszas várakozást kö­vetően – egyes esetekben évek múlva – tudja csak kijavítani a hibát a szolgáltató. Az októbe­ri közmeghallgatáson is téma volt a Szent Ist­ván téri szobor környezetében tapasztalt lám­patest meghibásodás, melyet ugyan kijavított a szolgáltató, de másnapra újra jelentkezett a probléma. Ilyen esetekben az önkormányzat újra jelzi a hibát, és próbálja elérni, hogy a le­hető legrövidebb időn belül elhárítsa a szol­gáltató.

A közvilágítás a település egyik fontos alap­szolgáltatása, hiszen a lakóközösség komfort­érzetét rontja, ha sötét, világítás nélküli útsza­kaszokon kell közlekedni, ilyen esetben pedig növekszik a balesetveszély is. Nem elhanyagol­ható szempont, hogy a kivilágítatlan területek a rossz szándékkal érkezőket is jobban vonz­zák. A közvilágítás karbantartása, fejlesztése ezért is fontos feladata városunk vezetésének – olvashatják Zsombok László polgármester szavait a most megjelent Strázsa újságban.

Forrás és grafika: Monori Strázsa