Kormányzati támogatásból újul meg a Monori Szakrendelő

2018. január 9., kedd, 13:08

Az Egészséges Budapest Program és a Pest Megyei Területfejlesztési Program keretében a kormány jelentős támogatást nyújt a monori szakorvosi rendelőintézetnek – mondta el Pogácsás Tibor, térségünk országgyűlési képviselője, a Belügyminisztérium önkormányzati államtitkára a ma megtartott sajtótájékoztatón.
- 1,37 milliárd forintos fejlesztés keretében megvalósul a szakrendelő épületgépészeti felújítása, orvostechnikai eszközök cseréje, a képalkotó diagnosztika korszerűsítése, valamint a gasztroenterológiai, mozgásszervi diagnosztikai és a rehabilitációs ellátások fejlesztése - mondta el városunk korábbi polgármestere.

Ónodi-Szűcs Zoltán, az Emberi Erőforrások Minisztériuma egészségügyért felelős államtitkára fontosnak tartotta kiemelni, hogy a biztonság, minőség, kényelem hívószavak mentén gondolták végig és tervezték meg az Egészséges Budapest Program fejlesztéseit. Az államtitkár hozzátette, hogy a Bajcsy-Zsilinszky Kórház 4 szakrendelője is kap fejlesztési forrásokat, mely a  komoly szakmai terveknek köszönhető. 

Bodnár Attila, a fenntartó Bajcsy-Zsilinszky Kórház orvos-főigazgatója arról beszélt, hogy a kórházuk fenntartása alatt működő monori rendelőintézetben évente 150 ezer orvos-beteg találkozó jön létre. Hozzátette, hogy 1978-ban épült a monori rendelő, és azóta a ’90-es években történt egy nagyobb energetikai beruházás, de eddig csak azokat az eszközöket cserélték ki, amiket feltétlenül szükséges volt.