Több mint 20 millió forintot költött az önkormányzat az intézmények karbantartására

2018. január 15., hétfő, 06:28

A képviselő-testület még nyáron döntött a fenntartási, felújítási munkákról. Az akkor meghatározott keretből  – 21.950.000. forint – folyamatosan végzik el a megbízott vállalkozók a feladatokat. A munkálatok több mint húsz, többségében monori egyéni vállalkozó vagy társas vállalkozás kivitelezésében készülnek el.

A karbantartási folyamat a bölcsődében és az óvodákban kezdődött meg, hogy szeptemberre minden, az intézmény működését gátló - munkával végezhessenek. A felújítások sora kiterjedt továbbá a Városi Könyvtár, a Gondozási Központ, a Polgármesteri Hivatal épületére is. Sor került  - többek között -  tisztasági festésekre, mázolásokra, fűtésrendszer felújításra, tetőjavításra,világítás-korszerűsítésre, padlófelújításra,  vizes helyiségek felújítására. Ennek része volt az udvari játékok felülvizsgálata is több más, kisebb feladat mellett.

Művelődési Ház, a József Attila Gimnázium konyhája, valamint a Gemini TV stúdió fűtésének javítása, felújítása is megvalósult idén. A Monori Tankerületi Központ fenntartásában működő általános iskolák vizesblokkjai is a város költségvetéséből újultak meg az elmúlt években; a 2017-ben erre szánt összeggel együtt közel 50 millió forintot költött el a város a tulajdonában lévő épületek karbantartására és fejlesztésére.