Sport- és rendezvénycsarnok épül városunkban!

Régóta várt, titkon remélt fejlesztés indulhat meg, korszerű sport- és rendezvénycsarnok épül 2017-re Monoron!

Monor másfél évszázada járási székhely, hivatali ügyintézési és kereskedelmi kistérségi központ. A sport- és nagyobb rendezvények megtartására alkalmas infrastruktúra azonban lemaradásban volt. Önkormányzatunk és Pogácsás Tibor képviselő úr közös lobbija sikeres volt. A Kormány jelentős támogatásából végre a sport területén is valódi térségi központtá válhat Monor!

A Kormány 2006/2015. (XII. 29.) Korm. határozata értelmében
Monor város feladatainak támogatása I. sportcsarnok előkészítése 250,0 millió HUF; Monor város feladatainak támogatása II. sportcsarnok kivitelezése 1 250,0 millió HUF támogatásra számíthatunk!

A lehetőségek felmérését és a lakossági, intézményi vélemények meghallgatását követően hozta meg a döntést a képviselő-testület, a sportcsarnok a Balassi Bálint utcában, az új orvosi rendelő mellett, a Lőcsei utca - Zólyom utca által határolt területen található üres ingatlanon épülhet fel.

Az új sportcsarnok így nem csak a városközponthoz kerül közel, hanem a többi sportlétesítményhez is, a Monori Sportegyesület sporttelepe és a Városi Uszoda közvetlen szomszédságába.