Az országban egyedi gyógynövénykertet csodálhatunk Monoron

2017. május 30., kedd, 14:44

Még szebbé vált a két éve átadott forgalmas park városunk központjában Papp János gyógynövényszakértő felajánlásának köszönhetően. A két évvel ezelőtti felújítást követően szakértelmével és munkájával segítette a park további rendezését, ezzel hazánk legnagyobb köztéri gyógynövénykertjét létrehozva.  Sehol másutt az országban nem találkozhatunk közel 50 különböző gyógynövénnyel egy hasonlóan rendezett, ingyenesen látogatható közterületen. A Fitofarm gyógynövénykert ráadásul a közeli szakorvosi rendelőintézetbe igyekvő betegek figyelmét is felhívja a természetes gyógymódra.

Az ország legnagyobb szabadtéri győgynövényes kertjét élvezhetik a monoriak

Mint arról korábban beszámoltunk Monor Város Önkormányzata 2015. tavaszán döntött több közterület és park rendezéséről. Ennek során újult meg az a közterület is, mely most hasznos funkcióval gazdagodott.  A helyi lakosok is kezdik észrevenni, hogy a Balassi utca sarkán található park mintha már nem ugyanaz lenne, mint nemrégiben. Az ágyások szegélyébe tűzött tájékoztató táblákat egyre többen olvasgatják; ezek a táblák egyesével mutatják be a növényeket és azok jótékony hatásait.

- Eddig egyetlen orvos sem háborodott fel azon, hogy mit keresnek ezek az elmaradott gyógynövények egy szakorvosi intézet előtt – mondta el Papp János kertészmérnök. - Úgy mutatjuk be őket, hogy az egyaránt elfogadható egy természetgyógyászatban és egy modern orvostudományban hívő embernek is. – folytatta.

Papp János gyógynövényszakértő felajánlásának köszönhetően készült el a mintakert

A kertre méltán büszke monori fiatalember örömmel látja, hogy a növények és a táblák is népszerűek. Éppen ezért a gyógynövényekről szerzett tudását szívesen megosztja másokkal is. Ha összegyűlik egy legalább tíz fős társaság, aki szeretne megismerkedni e különleges, gyógyító parkkal, bátran hívják Papp Jánost a 06-70/220-8848-as telefonszámon. Örömmel kalauzolja el majd őket is Monoron, a számtalan helyi érték mellett az ország legnagyobb szabadtéri gyógynövényparkjában, melyet ezúton is köszönünk minden monori nevében!

Tájékoztató táblák mutatják be a növényeket és azok jótékony hatásait