Pályaépítés és karbantartások a sportpályán

2020. július 9., csütörtök, 07:58

A Balassi utcai sporttelepen újabb fejlesztéseket végez a Monori Sportegyesület. Két új élőfüves pálya kialakítása és a mosdók felújítása is zajlik, korábban pedig a műfüves labdarúgó pálya karbantartását végezték el. A város legnagyobb civil szervezete, a Monor SE kihasználva a támogatási lehetőségeket rendszeres fejlesztéseket és felújításokat valósít meg a helyi sportlétesítményekben.

A Balassi utcai sporttelepen jelenleg két új, 20x40 méteres élőfüves pálya kialakítása kialakítása zajlik. A sportági szakszövetség támogatásával megvalósuló beruházás részeként a pályák beépített öntözőrendszerrel és vakondhálóval készülnek el, így segítve a későbbi üzemeltetést. A fejlesztéssel párhuzamosan a sportolók és nézők által használt mellékhelyiségek felújítása is folyamatban van. Az új, műanyag nyílászárók beszerelése megtörtént, és rövidesen megkezdődik a mosdóhelyiségek belső felújítása, így az új szezon kezdetére megújul a sporttelep egy újabb épülete.

Múlt hónapban megtörtént a nagyméretű műfüves pálya karbantartása is. A 2015-ben, a Magyar Színészválogatott közreműködésével átadott speciális talajú pálya - akárcsak az élő fű - rendszeres karbantartást igényel. A munkálatok során fellazították és tisztították a pályán a fűszálak közötti teret kitöltő gumigranulátum-homok keveréket, illetve a szükséges mértékben pótolták a különleges anyagot.  A Magyar Labdarúgó Szövetség által indított labdarúgó utánpótlásnevelési programoknak köszönhetően egyes hétvégéken több száz gyermek focista használta a pályát a szezon első felében. Reméljük, hogy ősztől ismét sok mérkőzésnek adhat otthont a megújult talajú pálya!