Megújult a Tesz-Vesz Óvoda

2016. november 3., csütörtök, 14:42

Az óvodai nyári szünet kezdetén, július közepén kezdődött meg a Katona József utcában található óvoda megújítása. Az „Önkormányzati feladatellátást szolgáló fejlesztések támogatása” című sikeres pályázatnak köszönhetően közel 30 millió forint támogatást kapott az önkormányzat a Belügyminisztériumtól, melyet 1,6 millió forint önrésszel kiegészítve, teljes egészében az épület korszerűsítésére fordítottak.

A megnyitón Pogácsás Tibor államtitkár köszöntötte a dolgozókat és a szülőket. Felelevenítette az óvoda korai éveit: a régi városi sportpálya helyén, ideiglenes szándékkal állították fel azt az épületet, ami ma is óvodaként működik. A mostani óvodai dolgozók és városvezetők közül néhányan ide jártak, a most felújított óvodába. A szót dr. Zsombok László polgármester vette át, aki megköszönte a dolgozók remek hozzáállását. A munkaterület átadásakor is példaértékűen működtek együtt a kivitelezővel, a nyílászárók cseréje és a csoportszobák befejezése után pedig maguk festették ki a helyiségeket. Az épület felújításánál talán még ez a hozzáállás is fontosabb – zárta ünnepi beszédét.

A több mint harminc éve épült könnyűszerkezetes épületen jelentős felújítási-korszerűsítési munkákat végeztek el, melynek részleteit Rajki László projektmenedzser foglalta össze. A szeptemberig tartó munkálatok során sor került a nyílászárók cseréjére, a tető homlokzatának felújítására, a födém hő- és a lapostető vízszigetelésére. Az óvoda belül is jelentősen megszépült: új padlóburkolatot kapott három csoportszoba; felújításra került a melegítőkonyha és a mosókonyha; kicserélték a régi radiátorokat és bojlereket valamint a régi elektromos vezetékeket és szerelvényeket.

A megnyitó zárásaként az óvoda Mazsola csoportja adott vidám műsort. Az augusztus közepén kezdődött óvodai nevelési évre – ennek a sikeres pályázatnak köszönhetően – új bútorokkal is bővült az óvoda. Két csoportszobában új asztalok és székek, tároló szekrények továbbá a konyhában is új bútorok várják nap mint nap az ovisokat és az itt dolgozókat.

A megnyitóról további képeket városunk facebook oldalán, az alábbi linkre kattintva találnak: Megújult a Tesz-Vesz Óvoda.