Újabb jelentős beruházás Monoron

2018. május 17., csütörtök, 15:45

Városunkat választotta legújabb és legmodernebb gyógyszeripari beruházásának helyszínéül a francia tulajdonú CEVA. Zsombok László, Monor polgármestere és Thierry Marie Le Flohic, a CEVA-Phylaxia Oltóanyagtermelő Zrt. vezérigazgatója szerdán írta alá a szerződést az ingatlan adásvételéről.

A „pedagógusföldként” ismert, 43,9 hektáros gazdasági területen új gyáregység létesül a következő években, ahol vakcina-gyártás, minőség-ellenőrzés, kutatás-fejlesztés és ezzel kapcsolatos feladatok valósulnak majd meg. Ezzel olyan ismert nagyvállalatot sikerült Monorra csábítani, melynek 5000 alkalmazottja a világ 44 országában dolgozik; 13 kutató-fejlesztő központtal és 23 gyártórészleggel rendelkeznek.  

A vételárként fizetett, 1 milliárd 98 millió forint bevételen túl a beruházásra kiemelt közérdekként tekinthetünk. A munkahelyteremtés mellett jelentős helyi adóbevételre számíthatunk, a vevő magas hozzáadott értékű és innovatív termékeivel pedig hozzájárul a térség fejlesztéséhez. Ezen felül, mint ahogy a szerződés aláírásakor ismét elhangzott, a helyi vállalkozók közreműködésére is számít majd a beruházó a gyáregység megvalósítása során.