Első alkalommal ítélték oda a Köz Szolgálatáért díjat

2018. október 23., kedd, 13:34

Monor Város Önkormányzatának legújabb, tavaly alapított kitüntetésével azon személyek munkásságát ismeri el az önkormányzat, akik a város lakosságáért, a közösségi élet fejlesztéséért hosszú időn át kifejtett, áldozatos munkájukkal, hivatásszerűen, mindennapi munkájukat ellátva járultak hozzá. Az 1956-os forradalom eseményeire történő megemlékezés keretében, idén első alkalommal adta át a díjat Zsombok László, Monor város polgármestere Dr. Rados Máriának és Bánné Wágner Katalinnak!

Dr. Rados Mária háziorvos Summa Cum Laude minősítéssel végezte el a Budapesti Orvostudományi Egyetemet, melyet követően 1968-ban Monorierdőn vállalt körzeti orvosi feladatot. Ezt követően rövid időn belül Monorra költözött, ahol azóta is családorvosként dolgozik. A rendszerváltás után a város első polgármesterének választották, mely címről politikai csatározások miatt 11 hónap elteltével lemondott; és tért vissza eredeti hivatásához. Ezután több cikluson keresztül képviselőként küzdött az egészségügy jobbá tételéért. Orvos édesapja szerint már kicsi korában látszott, hogy jó orvos lesz belőle, mert látta a normálistól eltérő jeleket. Emberségessége, segítőkészsége miatt szeretnek hozzá járni. Kötelességének tartotta, hogy a betegeknek nem csak a betegsége tartozik rá; ebben a szellemben fél évszázada gyógyít bennünket.

Dr. Rados Mária és Zsombok László

Bánné Wágner Katalin kisgyermeknevelő 1979 óta dolgozik a Monori Bölcsődében. Munkáját töretlen szakmai alázat és példamutató hivatástudat jellemzi. Kiemelkedő szakmai tudását kötelező továbbképzések mellett önképzéssel gyarapítja. Magatartása és céltudatos munkavégzése példaértékű lehet kollégái számára. Gyermekekkel való bánásmódja következetes, empatikus, szeretetteljes és elfogadó. Munkaidőn túl is szerepet vállal a közösségi munkákban, kollégái kedvessége személyisége és közösségformáló ereje miatt szeretik; munkáját a szülők is dicsérik és elismerik.

Bánné Wágner Katalin

Kitüntetésükhöz ezúton is gratulálunk, és további jó munkát, és egészéges életet kívánunk mindkettőjüknek!