Átadták az új mentőállomást Monoron

2016. szeptember 3., szombat, 13:57

Szeptember másodikán délelőtt került sor városunkban az új mentőállomás hivatalos átadására. A tavalyi év során önkormányzati forrásból, mintegy 34 millió forintból újult meg a szakrendelő egyik komplett szárnya, mely mostantól a helyi mentős dolgozók második otthona lesz.

A hivatalos megnyitót Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat televízióból jól ismert szóvivője vezette fel, aki elsőként Pogácsás Tibort, a Belügyminisztérium államtitkárát kérte fel köszöntőjére. Városunk korábbi polgármestere szívesen fogadta a felkérést és örömmel tölti el, hogy az elmúlt időszakban ilyen mértékű fejlesztések átadására érkezhet újra a városba.

Őt Zsombok László, Monor polgármestere követte, aki kiemelte, hogy mennyire fontos városunknak a helyi mentőállomás. Bár soha nem volt önkormányzati feladat a mentőszolgálat biztosítása; a helyi közel húszezer lakos, és a környező 20 település, közel százezer lakója mindig Monor városához kötötte az ellátás színvonalát. Részben ezért is döntött úgy tavaly a képviselő-testület, hogy jelentős összegből megújítja az épületrészt – mondta.

A szót Dr. Bodnár Attila, a szakrendelőt működtető Bajcsy-Zsilinszky Kórház főigazgatója vette át. Bár ők menet közben kapcsolódtak a munkába, örömmel fogadták, hogy az épület egy része már megújulhatott. Egy jövőbeni jó hírrel is szolgált: az idén induló, budapesti kórházak fejlesztési programján belül a monori szakrendelő jelentős mértékű megújulására is van esély a következő 1-2 évben.

A megnyitó zárásaként, és a jó hírek folytatásaként dr. Göndöcs Zsigmond, az OMSZ regionális igazgatója jelentette be, hogy az új mentőállomással együtt, egy teljesen új mentőkocsi is szolgálja majd a monoriak egészségét. Reméljük, hogy az új autóra minél kevesebb szüksége lesz a monori és környékbeli lakosoknak!

Az átadáson készült további fotókat az alábbi linkre kattintva tekinthetik meg: Mentőállomás átadása.