Magyar Érdemrend Tisztikereszt polgári tagozat kitüntetésben részesült Dr. Topál József

2024. augusztus 21., szerda, 21:00

Augusztus 20. alkalmából Hankó Balázs kultúráért és innovációért felelős miniszter Zsigó Róberttel és Závogyán Magdolnával, a tárca államtitkáraival a Pesti Vigadóban adták át az állami kitüntetéseket.

Kiemelkedő színvonalú munkája elismeréseként Magyar Érdemrend Tisztikereszt polgári tagozat kitüntetésben részesült Topál József biológus, a Magyar Tudományos Akadémia doktora, a Hun-Ren Természettudományi Kutatóközpont Kognitív Idegtudományi és Pszichológiai Intézetének tudományos tanácsadója, kutatócsoport-vezetője.

Monor Város Önkormányzatának képviselő-testülete 2020-ban Monorért Emlékplakett és Oklevél kitüntetést adományozott Topál József részére.

Dr Topál József jelenleg a Monori Sportegyesület Labdarúgó Szakosztályának

Tehetségközpontjában vezeti azt a kutatást amely a NORT Komplex újonnan fejlesztett digitális eszközrendszer hatásait vizsgálja az utánpótlás korú labdarúgók képességeinek fejlesztése során. A rendszer segítségével a labdarúgók érzékelési, ingerfeldolgozási, valamint a mozgáskoordinációs képességeit lehet innovatív módon fejleszteni. A kutatás egy olyan nagyobb projekt része, melynek célja a NORT Komplex módszer labdarúgó-akadémiai rendszerben való meghonosítása.

Monor Város Önkormányzatának képviselő-testülete nevében szívből gratulálunk, további eredményes munkát kívánunk!