Tájékoztatás parkoló építéssel kapcsolatban

2023. november 29., szerda, 10:33

Tisztelt Lakosság!

Monor Város Önkormányzata tájékoztatja Önöket, hogy Városunkban két helyszínen parkoló építési munkák kezdődnek.

A tervezett kivitelezési munkákkal érintett helyszínek:

  • 2200 Monor, Deák F. utca 3.-5.-7. számú Társasház mögötti és melletti közterület, továbbá a Deák F. utca 9. szám alatti ingatlan területe. Az építési munkákkal érintendő területeken összesen 40 db térköves várakozóhely, útpálya, járda, közvilágítási hálózat és zöldterület kerül kialakításra.

-    2200 Monor, Balassi B. utca Szakorvosi Rendelőintézet épületének közvetlen környezetében, a Kölcsey utcai oldal területe (Balassi B. utca - Zólyom utca közötti szakasz)Ezen a területen összesen 16 db térköves várakozóhely, járda és zöldterület kerül kialakításra.

A Kivitelező MAXICARGÓ KFT. (Székhely: 1036 Budapest, Bécsi út 85. Fsz. 5, Levelezési cím: 6728 Szeged, Házgyári út 8.) 2023. november 21. napjával átvette Monor Város Önkormányzatától a munkaterületeket. A kivitelezési munkák tervezett befejezési határideje mindkét helyszín esetében 2024. május 20.

A  munkák ütemezése tárgyában Önkormányzatunk a következő tájékoztatást kapta a Kivitelezőtől.

A  Deák F. utcai parkoló építési munkák 2 ütem fognak megvalósulni.

A felvonulási munkák 2023. november 27. napjával megkezdődtek, a Deák F. utca 9. szám alatti ingatlan területére. Az 1. ütemben ezen a területen, valamint a Deák F. utca 3.-5.-7. számú Társasház járdája melletti zöld területen kezdődnek meg a munkálatok (bontás, földmunka, vízelvezetés, szegélyépítés, burkolatalapok, térburkolatok, útcsatlakozás kialakítása). Az 1. ütem időszakában a Társasház melletti belső úton biztosított lesz a közlekedés, a jelenleg érvényben lévő forgalmi rendnek megfelelően. A 2. ütem a Társasház mögött meglévő út és a jelenlegi gyephézagos burkolólapokkal ellátott parkoló területére, valamint az Önkormányzat felőli behajtó út által határolt területre fog kiterjedni. Ebben az ütemben a Hivatal belső udvarának gépjárművel történő megközelítése egy nyomsávban továbbra is biztosításra kerül. A Balassi B. utcai parkolók és a hozzájuk kapcsolódó  építési munkák a Deák Ferenc utca 1. ütemének befejezése utáni várhatók. A Szakorvosi Rendelőintézet környezetében végzendő kivitelezési munkák időszakában, a mentők forgalma továbbra is biztosítva lesz a jelenlegi forgalmi rendnek megfelelően.   

A kivitelezési munkák időszakára kérjük szíves megértésüket és türelmüket, melyet előre is köszönünk!  

                                                                                                          

                                                                                                             Monor Város Önkormányzata