Tekintélyes eredményeket értek el a monori újborok

2022. december 19., hétfő, 16:29

Az év utolsó hónapjaiban két országos szinten is jelentős borversenyt rendeznek, melyen már az újborok minőségéről győződhetnek meg a zsűritagok. Régen nem látott sikereket értek el a monori borok, egy Nagy aranyérem, valamint három-három Arany- és Ezüstérem elismerést kapott a négy résztvevő borászat.

Az Országos rozé borverseny népes, 400 tételes mezőnyének 4. helyét szerezte meg, ezzel Nagy aranyérem elismerést kapott a Strázsahegyi Borház kékfrankos rozé bora! Hasonló tétellel indult a Megyeri-Hanti Pincészet is, akik Aranyéremmel végeztek a versenyen.

Egy héttel korábban, a "Magyarország Legjobb Újbora Borversenyen" népes monori mezőny indult. Aranyérmet szerzett a Megyeri-Hanti Pince ezerjó és királyleányka tétele, míg Ezüstérmet érdemelt a bíráktól a Baldavári Pince szürkebarát, a Csúzi Családi Pincészet olaszrizling, valamint a Strázsahegyi Borház kékfrankos rozé bora.

Gratulálunk a résztvevőknek, és a hozzájuk hasonlóan Monoron működő kézműves műhelyeknek, hogy évről-évre jó minűségű termékekkel örvendeztetik meg a monori lakosokat. Támogassuk mindnyájukat azzal, hogy lehetőség szerint helyben, helyi élelmiszert, kézműves terméket, ajándékot vásárolunk!