400 millió forint támogatást nyert városunk új bölcsőde építésére

2019. július 23., kedd, 13:13

400 millió forint támogatást nyert Monor Város Önkormányzata új, 80 férőhelyes bölcsőde építésére - adta hírül a pestmegye.hu portál. A bölcsődei ellátást nyújtó intézmények fejlesztésének támogatására még 2018-ban írt ki pályázatot a Pénzügyminisztérium, kifejezetten Pest megyei települések részére. 

A leendő új épület madártávlatból

Monor Város Önkormányzata a folyamatosan növekvő gyermeklétszám miatt régóta kereste a lehetőséget új bölcsőde létesítésére. A város költségvetése nem tette lehetővé egy ekkora beruházás saját erőből történő finanszírozását, most ötvenkét másik településsel együtt kapott kormányzati támogatást. Zsombok László polgármester a Strázsa újságnak korábban nyilatkozott, ez alapján a tervek készen állnak és a helyszín is adott. -  Már készülnek az új bölcsőde tervei, erre a minél sikeresebb pályázat érdekében van szükség. Az új intézmény a Vásártéren épülne meg, ezzel együtt természetesen a régi bölcsődénk is tovább működne - mondta el az önkormányzati lapban 2018 nyarán.

A bölcsődéhez kellő méretű parkolót is terveztek

Rákossy Balázs, a Pénzügyminisztérium (PM) európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkára így nyilatkozott az MTI-nek: - A Pest megye fejlesztését szolgáló program pályázati bölcsődefejlesztési felhívására több mint kétszeres volt a jelentkezés, így a tárca az eredeti támogatási keretösszeget további 4,7 milliárd forinttal megemelte. A mostani döntéssel 1260 új, korszerű bölcsődei férőhely létesül, mintegy 27 százalékkal megemelve az eddig Pest megyében rendelkezésre álló férőhelyszámot.

A pályázatot a Monori Városfejlesztő Non­profit Kft. készítette el, ez alapján egy 6 csoportos, 80 férőhelyes új bölcsőde épül majd fel. A képviselő-testület korábbi döntése szerint az új épületben egyben főzőkonyhát is kialakítanak, ezzel is tehermentesítik a régebbi, Virág utcában működő intézményt.

Az új, fontos beruházás segíti a kisgyermeket ne­velő családok életét, ezzel hozzájárulva Monor népességmegtartó erejéhez és új családok jövőbeni letelepedéséhez. 

Tágas udvar várja majd jó időben a gyerekeket