Ünnepélyes keretek között adták át az új műfüves labdarúgópályát

A nyári időszak egyik legnagyobb beruházása volt városunkban a műfüves labdarúgópálya építése a monori sporttelepen. Az október 17-i átadásra Monorra érkezett a Magyar Színészválogatott, akik az ünnepélyes szalagátvágást követően városunk csapatával mérték össze erejüket.

 Dr. Zsombok László polgármester úr köszöntőjében kiemelte, hogy régi vágya valósult meg ezzel a városnak és a 114 éves Monori Sport Egyesületnek. A pálya építéséhez szükséges forrást nagyrészt az állami, önkormányzati és egyéb sportlétesítmények fejlesztésére és fenntartására elkülönített 120 millió forintos támogatás jelentette, melyet az Emberi Erőforrások Minisztériuma pályázatán nyert városunk. A forrást jó gazda módjára igyekeztünk felhasználni, így egy szabványméretű, a jelenleg elérhető legmodernebb műfűvel telepített pályát építtettünk, amely a jelenlegi edzőpályát váltja ki – mondta el. A kivitelező Pharos 95. Kft. a pályát megfelelő vízelvezetéssel, felújított világítással, új kispadokkal, labdafogó hálóval és kapukkal látta el.

A megnyitó folytatásában Pogácsás Tibor, a Belügyminisztérium önkormányzati ügyekért felelős államtitkára vette át a szót. Monor korábbi polgármesterként felidézte azokat az időket, amikor még a monori gyerekek az utcán fociztak egymás között. Ez az időszak a forgalom növekedésével és az utak aszfaltozásával már a múlté, így fontos a gyerekek részére az ilyen és ehhez hasonló pályák létrehozása. Megköszönte az egyesület mindenkori vezetésének, hogy látható módon évről-évre épült és szépült a sporttelep, mely területen a mostanihoz hasonló nagy beruházás évek óta nem történt.

Az ünnepélyes szalagátvágáson közreműködött Szőnyi János az MSE korábbi elnöke, akinek munkáját ezt követően a gyémántdiploma átadásával köszönte meg az egyesület elnöksége.

A megnyitót követően kétszer 25 perces mérkőzésen mérte össze erejét városunk válogatott csapata a Magyar Színészválogatott csapatával. A Jászai Mari-díjas Nemcsák Károly színművész vezette csapatot többek között olyan ismert színészek, szerzők és előadók alkották, mint Kőrösi Zoltán József Attila-díjas író, Barabás Kiss Zoltán szinkronszínész, Mészáros Béla a Katona József Színház tagja, Balázs Pali és Beszterczey Attila. A fordulatos mérkőzésen az egyik népszerű napi sorozatban látható Kiss Péter Balázs szerzett vezetést a vendégeknek. A meccs eredményét még az első félidőben sikerült megfordítania városunk csapatának Farkas Zoltán és Sellei András góljaival. A mérkőzés 2-2-es végeredményét Kőrösi Zoltán állította be, remek szabadrúgásból szerzett góllal.

Jó szórakozás és baráti hangulatú program várta a monori sporttelepre ezen a napon kilátogató érdeklődőket. A programra okot adó, most átadott műfüves pálya pedig a jövőben várja több száz helyi és ide látogató labdarúgó érkezését.