Monor is Kerékpárosbarát Település lett 2016-ban!

2016. május 23., hétfő, 11:55

Idén első alkalommal, sikerrel vett részt Monor a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium által kiírt Kerékpárosbarát Település pályázaton.  A díjat pénteken, Nyíregyházán vette át Zsombok László városunk polgármestere.

Az átadáson Tasó László közlekedéspolitikáért felelős államtitkár felidézte, hogy idén tizedik alkalommal jelentkezhettek a minisztérium és a Kerékpáros Magyarország Szövetség (KMSZ) közös pályázatára az érdeklődők.  A Kerékpárosbarát pályázatok célja, hogy a települések és munkáltatók a megfelelő infrastruktúra kialakításával, szemléletformálással tegyék lehetővé, biztonságossá és vonzóvá a kerékpáros közlekedést a lakosok, dolgozóik és ügyfeleik számára.

Fontos ez a monori önkormányzatnak is – mondta el Zsombok László polgármester másnap egy igazán aktuális monori rendezvényen, a Strázsahelyi Tekerőn. A helyi tömegsport egyik legnagyobb kerékpáros eseményén jelentette be a cím elnyerését, majd így folytatta: - Az önkormányzat a kerékpárutak kialakításával és az intézmények fejlesztésével tudja ösztönözni a lakosságot a kerékpárhasználatra, de az ehhez hasonló versenyeken való aktív részvétel, és a helyi kerékpáros infrastruktúra használata tette lehetővé, hogy elnyerhesse városunk ezt a megtisztelő címet. A pályázaton szinté sikerrel szerepelt a Vigadó Kulturális és Civil Központ, akik a tavalyi év után idén is megkapták a Kerékpárosbarát Munkahely címet.