Felkerültek az első megújult utcanév-táblák

2017. október 26., csütörtök, 15:12

A képviselő-testület döntésének megfelelően tavasszal megtörtént a városban a hiányzó utcanévtáblák felmérése. Ezt követően új típusú táblák gyártását rendelte meg a városvezetés. A kereszteződésekben kihelyezett új táblákon az utcanév mellett az adott útszakasz házszámai is fel lesznek tüntetve, így a táblák egyedi megrendelésére és gyártására került sor.

Újdonság, hogy az új utcanévtáblákon Monor címere és a városrészek régi neve is szerepelni fog – ezt elsősorban a hagyományok megőrzése miatt gondolta fontosnak a képviselő-testület. Így újra széles körben lehet ismert, hol van a Főszög, illetve, nem csak a régi monoriak, vagy a helytörténészek tarthatják nyilván, hogy valaki például a Kenderesalján, vagy a Rákóczi telepen lakik.

A táblák kihelyezése megkezdődött és folya­matosan halad városszerte. Az önkormányzat arra kéri a lakosságot, hogy vigyázzanak a táb­lákra, hiszen fontos szerepet töltenek be a tá­jékozódásban. Például a mentők, tűzoltók és rendőrök sürgős kivonulása esetén ezek segí­tik a gyors tájékozódást.