Az idei iskolakezdésre minden általános iskolai vizesblokk felújításra került városunkban

2017. szeptember 19., kedd, 08:46

Az elmúlt években jelentős lépéseket tett Monor Város Önkormányzata, annak érdekében, hogy a helyi iskolákban minél jobb körülmények fogadják a tanulókat. Az idei tanévkezdésre ennek eredményeként a monori általános iskolákban megújult az összes vizesblokk. 

A szaniterek és burkolatok cseréje mellett a teljes csővezeték-hálózatot kicserélték

A köznevelés és közoktatás átszervezése nyomán a monori iskolák fenntartója is többször változott, ezzel együtt a monori önkormányzat sajátjának érzi az intézményeket és kollégaként tekint az ott dolgozókra – hallhattuk többször is Zsombok Lászlótól Monor város polgármesterétől. A szavakat tettek és döntések támasztották alá, hiszen a most befejeződött nettó 15 millió forintos renoválási munkák önkormányzati finanszírozásúak voltak.

2016. tavaszán döntöttek első körben hasonló munkákról, akkor az Ady úti, a Nemzetőr és a Kossuth Lajos általános iskolák földszinti, idén pedig az emeleti mosdóhelyiségei újultak meg. A felsorolásban a Jászai Mari Általános Iskola nem szerepel, hiszen ott egy másik projekt keretében az egész épületre kiterjedő felújítást végeztek.

A gazdaságos üzemeltetés érdekében automata öblítésű piszoárok kerültek beszerelésre

A komplett, gépészetet és vízcsöveket is érintő munkák értékének meghatározásánál olyan értékhatárt állapítottak meg, mely lehetővé teszi, hogy monori vállalkozók végezzék el a munkálatokat. A gazdaságos üzemeltetés érdekében automata öblítésű piszoárok kerültek beszerelésre az új helyiségekben.

Összességében elmondható tehát, hogy az iskolakezdésre idén is komfortosabbá váltak a monori sulik. Reméljük, hogy mindenki örömmel használja és óvja majd a szépülő közösségi értékeinket iskolákon kívül és belül is!