Megkezdődött az új bölcsőde építése

2021. április 14., szerda, 15:14

A kivitelezői szerződés megkötését követően elkezdődött az új bölcsőde építése városunkban. Korábban 400 millió forint támogatást nyert Monor Város Önkormányzata a Pénzügyminisztérium által kiírt, kifejezetten Pest megyei települések részére szóló pályázaton. A hat csoportos, 80 férőhelyes bölcsőde a Virág utcai bölcsőde tagintézményeként működik majd. Az építkezés várhatóan 2022 októberében fejeződik be. A képviselő-testület korábbi döntése szerint az új épületben egyben főzőkonyhát is kialakítanak, ezzel is tehermentesítik a régebbi intézményt.

Rákossy Balázs, a Pénzügyminisztérium (PM) európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkára a döntést követően így nyilatkozott az MTI-nek: - A Pest megye fejlesztését szolgáló program pályázati bölcsődefejlesztési felhívására több mint kétszeres volt a jelentkezés, így a tárca az eredeti támogatási keretösszeget megemelte. A döntéssel megyeszerte 1260 új, korszerű bölcsődei férőhely létesül, mintegy 27 százalékkal megemelve az eddig Pest megyében rendelkezésre álló férőhelyszámot.

Az új, fontos beruházás segíti a kisgyermeket ne­velő családok életét, ezzel hozzájárulva Monor népességmegtartó erejéhez és új családok jövőbeni letelepedéséhez.